Elsődleges fülek

Eseményen résztvevő partnereink

Kínai-Belorusz Ipari Park

Cégnév: 
Kínai-Belorusz Ipari Park
Telefon: 
+375 (17) 240-86-24
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
Minszk
Cím: 
Minszk régió, Smolevichi terület
Tevékenység: 
Ipari Park
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Vorobyeva Olga
befektetési igazgató
orosz

A Kínai-Belorusz Ipari Park 91,5 km2 területi egység, amely különös jogi státuszt biztosít a vállalkozás számára. A park 25 km-re fekszik Minszktől, a Fehérorosz Köztársaság fővárosától, egy egyedülálló természeti komplexumban, a nemzetközi repülőtér, a vasútvonalak és a berlini-moszkvai transznacionális autópálya közvetlen közelében.
Az ipari parkban termelési- és lakóterületeket, irodákat és bevásárlóközpontokat, pénzügyi szolgáltató és kutatóközpontokat terveznek építeni. A projektet a Kína-Belorusz kormányközi együttműködés keretein belül fejlesztik. Bármely társaság országtól függetlenül az ipari park rezidense lehet.

BELSZTROJCENTR Köztársasági Egységes Vállalat

Cégnév: 
BELSZTROJCENTR Köztársasági Egységes Vállalat
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
-
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Vodcsic Mihail Petrovics
megbízott vezérigazgató

Belsztrojcentr mérnöki köztársasági egységes vállalat alapítása 2000-ben történt. Több mint másfél évtized alatt a társaság nehéz és érdekes utat járt be, aminek eredményeképpen sikerült az Építészeti- és Építőipari Minisztérium rendszerének és az egész ágazatnak egyik vezető vállalatává válnia.
Jelenleg a Belsztrojcentr Kev. egy sokprofilú vállalat, amely az építőipari szolgáltatások teljes komplexumát valósítja meg.
Beruházási projektek megvalósításával kapcsolatos szolgáltatások:
- a tervező és alvállalkozó kiválasztására kiírt tender dokumentációjának előkészítése;
- építési engedély megszerzése;
- építési ütemtervek kidolgozása, és azok betartásának ellenőrzése;
- műszaki felügyelet biztosítása;
- az alvállalkozó által teljesített feladatok értékének ellenőrzése aktuális árak figyelembevételével;
- a megépített objektumok átvételének megszervezése;
- egyéb mérnöki szolgáltatások;
- építészeti, városépítő, építő tevékenységet folytató szervezetek, szakemberek, vezetők és egyéni vállalkozók minősítése; elvégzett munkák minősítése; gyártási minőség-ellenőrző rendszer értékelése;
- projekt-dokumentáció, épületek, létesítmények megfelelőségét igazoló nyilatkozatok regisztrálása
- minőség-menenedzsment consulting;
- szemináriumok, egyéni tréningek, stb. szervezése és lebonyolítása;
- dokumentumgyűjtemények, metodikai anyagok, kézikönyvek, stb. kiadása;
- a Belarusz Köztársaságban gyártott építőipari berendezések, konstrukciók, termékek és anyagok katalógusának aktualizálása (www.stroycatalog.by);
- szállodaipari szolgáltatások;
- kávézó-cukrászdai szolgáltatások.

Együttműködési lehetőségek keresése Magyarországon: üzleti kapcsolatfelvétel magyar építőipari társaságokkal az esetleges magyar építési projektekben való belorusz részvétele vagy a magyar építő partner belorusz építési projektekbe való bevonása céljából.

ARCINGER és PARTNEREK Kft.

Cégnév: 
ARCINGER és PARTNEREK Kft.
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
-
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Viltovszkij Dmitrij Mihajlovics
igazgatóhelyettes

A belorusz Arcinger és Partnerek nevű cég – a belorusz és német szakjogászok által alapított független nemzeti ügyvédi társaság.
Arcinger és Partnerek a külföldi beruházók jogi támogatására specializálódott a következő témakörökben:
- business szervezés és vezetés Belarus Köztársaság területén,
- energetika, távközlés, olajfeldolgozás, M&A, privatizáció, építkezés.
Az Arcinger és Partnerek egy sokprofilú ügyvédi társaság, amely teljes körű, komplex jogi szolgáltatásokat nyújt a Belarusz Köztársaság területén folytatott vállalkozásoknak a tevékenységük során felmerülő összes jogi kérdésben (beleértve a külkereskedelmi tevékenységet, munkajogot, adózást). Ezen kívül Arcinger és Partnerek segítséget nyújt a jogviták rendezésében, ellátja az ügyfelei érdekképviseletét a nemzetközi döntőbíróságokon úgy Belaruszban, mint külföldön.

Együttműködési lehetőségek keresése Magyarországon: az Arcinger és Partnerek Kft. érdekelt a magyar jogi társaságokkal való kapcsolatfelvételben (a belorusz gazdasági szubjektumok magyar állami hatóságok és bíróságok előtti képviselete céljából), valamint a potenciális ügyfelekkel való találkozásban.

GRODNOINVESZT Szabadkereskedelmi Övezet

Cégnév: 
GRODNOINVESZT Szabadkereskedelmi Övezet
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
-
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Rozskov Dmitrij Biriszovics
adminisztrációs igazgatóhelyettes
Sulejko Denisz Cseszlávovics
marketing osztályvezető

A Grodnoinveszt szabadkereskedelmi övezet rezidensei – a világ 35 országából származó tőkével rendelkező fafeldolgozó- és bútorgyártó ipari, gép- és fémfeldolgozó ipari, élelmiszer- és könnyűipari, valamint mezőgazdasági vezető cégek, amelyek befektetése meghaladja az 1 milliárd dollárt. Jelenleg a szabadkereskedelmi övezetben 70 vállalat működik, a gyártási volumenük meghaladja az 1 milliárd dollárt, és több mint 18 ezer embert foglalkoztatnak. A termékek értékesítése 38 országban történik.
Grodnoinveszt szabadkereskedelmi övezet 11 iparilag fejlett területet foglal magába, amelyek Grodnenszki megye hét városában találhatók, és az összterületük meghaladja a 3 ezer hektárt.
Az üzlet hatékony fejlődése a szabadkereskedelmi övezetben első sorban az övezet kedvező földrajzi fekvésének köszönhető, amely lehetővé teszi a kijutást a gazdag orosz, Kelet-európai és a Nyugat-európai piacokra. Nagy jelentősége van annak is, hogy Belorusszia tranzit országnak minősül Nyugat-Európa, eurázsiai országok, Oroszország és egyes FÁK-országok között.
A külső tényezőkön kívül döntő szerepet játszik az is, hogy a szabadkereskedelmi övezet rezidensei törvényben foglalt adó- és vámkedvezményeket, valamint egyéb preferenciákat élveznek, ami kedvező hatással bír a sikeres üzletvitelre. Ily módon a szabadkereskedelmi övezet rezidensei 10 éven át mentesülnek a nyereségadó megfizetése alól, 10 év után pedig a nyereségadókulcs 50 %-kal csökken. Az övezet rezidensei mentesülnek az ingatlanadó- és a telek bérleti díj megfizetése alól. A befektetési projektek megvalósításához szükséges berendezések, nyersanyagok és egyéb anyagok bevitele vám- és ÁFA mentes. Így – a jogszabályokkal összhangban – a rezidensek adókulcsa csökkentett 40%-kal, ami jelentősen lerövidíti a projekt megtérülésének idejét és megnöveli a szabadkereskedelmi övezetben gyártott termékek nyereségességét.
Prioritást élvező befektetési projektek a Grodnenszki megye kiemelkedő szépségű természeti parkjában építendő komplexumban:
- agroturisztikai komplexumok építése;
- vendéglátóipari komplexumok építése;
- SPA központok és aquaparkok létrehozása;
- élménypark építése;
- vadászati és halászati komplexumok létrehozása, stb.
A Park összterülete: 5 749,88 hа.

Együttműködési lehetőségek keresése Magyarországon: érdekeltek a magyar társaságokkal való közös projektek megvalósításában, amelyek a következők
- zöldmezős projektek (600 hektárt meghaladó, szükséges infrastruktúrával ellátott földterületek)
- barnamezős projektek (a szabadkereskedelmi övezetben tevékenykedő rezidensek szabad területei)
- ipari kooperáció a Grodnoinveszt szabadkereskedelmi övezet rezidenseivel (http://grodnoinvest.by/rus/Residents).

MTZ Nyrt. MTZ-HOLDING

Cégnév: 
MTZ Nyrt. MTZ-HOLDING
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
Minszk
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Belarusz Traktor Kft.
vezérigazgató

A minszki traktorgyár 1946. május 29-én létesült. Mára a gyár több mint 17 000 embert foglalkoztat, és a legnagyobb mezőgazdasági technika gyártójává vált nemcsak a FÁK-országokban, de az egész világon is.
A Megrendelőinknek több mint 100 féle típusú traktort kínálunk, több mint kétszáz fajta felszerelésben, az összes klíma- és üzemeltetési feltételeknek megfelelő változatban. Az új modellek rugalmasan adaptálhatók a különböző gyártók mezőgazdasági gépeihez. Az összes eladásra kínált traktor rendelkezik EU-s tanúsítvánnyal és megfelel a nyugati országok legnagyobb bevizsgáló központjaiban végzett homologizációs vizsgálatoknak. Az MT3 Nyrt. fejleszti, gyártja és exportálja a kerekes traktorokat és azok alkatrészeit, licence alapon szervezi a külföldi gyártásukat, a leszállított gépekhez üzembehelyezési, karbantartási és szervizelési szolgáltatásokat nyújt, oktatást biztosít a gépek üzemeltetéséről és karbantartásáról.
Az MT3 Nyrt. termékeinek versenyképességét maga az élet, valamint a fejlett országok piacán való hosszas jelenlétük igazolja. A különböző országok farmerjei azért kedvelik a „BELARUS” traktorokat, mert működésük megbízható, vezetésük egyszerű, az áruk elérhető.

Együttműködési lehetőségek keresése Magyarországon: a gyártott termékek értékesítése.

SANTA BREMOR

Cégnév: 
SANTA BREMOR
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
Breszt
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Nedbajlov Szergej Nikolaevics
igazgató

A SANTA BREMOR közös vállalat a legjobb minőségű élelmiszerek egyik legtekintélyesebb gyártója Kelet-Európában. Világelső a halikra (csuklyáshal, hering, tonhal, repülőhal, gorbuslazac, lazackaviár) feldolgozása területén.
A cég vezető szerepet tölt be Oroszországban a halból és tengergyümölcseiből készült fogyasztásra kész ételek eladása területén. Több mint 20 év alatt a SANTA BREMOR vezető hazai gyártóvá és Belorussziában a legismertebb brenddé vált. Mára a Santa Bremor társaság 5000 szakembert foglalkoztat, akiket az a cél vezérel, hogy legjobbakká váljanak a saját szakmájukban.
A termékgyártás Belorusszia Breszt városában (központi iroda), hat, 74 000 m2-et kitevő gyártási területen folyik, beleértve magát a gyártást és a raktárokat. A vállalat 15 kereskedelmi márkát egyesít, amelyek közül a legismertebbek: Santa Bremor, Matias, Ikra №1
A cég 11 kategóriában 900 elnevezésű terméket állít elő:
- vákuumos csomagolású hering
- halkonzervek
- csuklyahal ikra
- lazackaviár és más fajta halak ikrája
- lazac készítmények
- tenger gyümölcsei
- surimi
- saláták és tengeri káposzta
- mélyhűtött félkész termékek
- fagylalt
- ivóvíz és italok

Együttműködési lehetőségek keresése Magyarországon: kapcsolat teremtés a cég által gyártott termékek beszerzésében érdekelt vállalatokkal, valamint potenciális terjesztő partnerek keresése Magyarországon.

TRAVEL Kft.

Cégnév: 
TRAVEL Kft.
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
Minszk
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Hmelnickaja Larisza Evgenevna
igazgató

Az utazási iroda a kiutazó turizmusra specializálódott. Megbeszéléseket szeretne folytatni a magyar utazási cégekkel a magyarországi turizmus terén nyíló együttműködési lehetőségekről.

JANKA Utazási Iroda

Cégnév: 
JANKA Utazási Iroda
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
Breszt
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Nedbajlova Elena Sztepanovna
igazgató

A Breszt városban működő Janka utazási iroda már 20 éve jelen van a turisztikai szolgáltatások piacán.
Főbb tevékenységi körök:
- utazásszervezés egyéni és csoportos turisták számára (be- és kiutaztatási tevékenység)
- turistacsoportok fogadása Bresztben;
- repülőjegy értékesítés;
- szállásfoglalás;
- vízumintézés;
- transzferszervezés.

A cég tevékenységének főbb irányai: buszos utak, repülős utak, tengerparti nyaralások, folyami és tengeri körutak, sítúrák és utazások saját autóval. Európa, Délkelet Ázsia, Közel-Kelet, Afrika, Indiai- és Csendes-óceáni szigetek, Karib-szigetek.
A cég perspektívát lát abban, hogy saját utakat dolgozzon ki és szervezzen Magyarországra. Foglalkozna a magyarországi szállásfoglalással és egyéb szolgáltatásokkal, amelyeket a magyar turizmussal foglalkozó más belorusz utazási irodák, valamint a Belorussziába érkező magyar turisták számára tudna nyújtani. Szervezhetne számukra kirándulásokat, egészségmegőrző programokat. Lenne lehetőség vadászat szervezésére a Belovezsi Erdőben.

Együttműködési lehetőségek keresése Magyarországon: együttműködés a magyar utazási irodákkal a magyarországi turizmus területén, valamint a magyar egyéni turisták és turistacsoportok fogadása Belorussziában.

BMZ Nyrt.

Cégnév: 
BMZ Nyrt.
Telefon: 
-
Ország: 
Republic of Belarus
Város: 
-
Cím: 
-
Résztvevő(k): 
Résztvevő neveRésztvevő beosztásaRésztvevő nyelvtudása
Csausz Vladimir Alekszandrovics
marketing igazgatóhelyettes
Mironcsik Irina Szergeeva
értékesítési osztályvezető

A BMZ Nyrt. – a BMK holding vezető cége – Belorusszia kohászati ágazatának egyik kiemelkedő vállalata, amely korszerű, európai szintű minigyárakat foglal magába.
Jelenleg szerkezetileg a vállalat négy féle, egy technológiai lánccal összekötött gyártásból (acélolvasztó, henger, cső- és fémgyártmányt előállító), valamint infrastruktúrát biztosító üzemekből és a vállalat életműködését irányító részlegekből áll.
A BMZ-n működő két villamos acélolvasztó üzem acéltermelési volumene - korszerűsítésüknek köszönhetően – eléri a 3 millió tonnát/év. Jelenleg az 1. számú villamos acélolvasztó üzemben történik az általános típusú acélok olvasztása és öntése, a 2. számú üzemben pedig a szerkezeti és az ötvözött acéloké. A villamos acélolvasztó üzemekben három korszerű, mindegyik 100 tonna kapacitású villamos ívkohó működik. Az acél megfelelő kémiai összetételét biztosító technológiai elemek számítógépes monitoringgal vannak ellátva, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű acél folyamatos előállítását.
A BMZ-n az idomhenger gyártás két üzemben folyik. Az 1. számú idomhengerlő üzemben történik a finom- és durvahengerlés, valamint a hengerhuzal előállítás. Az üzemben korszerűsített 320-as finom hengersor, 150-es huzal hengersor és 850-es reverzálható sor működik. A 2015-ben üzembe helyezett 2. számú idomhengerlő üzemben korszerű finom-huzal hengersor működik. Általános teljesítménye 700.000 t/év, ami jövőben 1 millió tonna/évre növelhető.
A csőgyártás a csőhengerlő mű segítségével történik, amely ferdehengeres csőtoló paddal, PQF® 4 rekeszes hengersorral és redukáló-húzó sorral van ellátva, amik lehetővé teszik elsősorban, a kőolaj- és földgázipari, valamint gépipari felhasználású csövek gyártását.
A Belorusz fémtermék gyártást három acélhuzal üzem (№ 1 – Micord; № 2 – Pluscord és № 3), valamint tára és húzóvas segédüzem képviselik. Az itt gyártott termékek: fémkord, bronzzal bevont huzal az autógumikhoz, sárgarézzel bevont huzal a nagy nyomású tömlők erősítéséhez, szerelvény-, hegesztési-, rúgó-, küllő-, szöghuzal, általános rendeltetésű huzal és acélszál (anker-, hullám- és mikroszál).

Együttműködési lehetőségek keresése Magyarországon: – a gyártott termékek realizálása. A fémhengerléssel foglalkozó cégekkel való hosszú távú kapcsolatok létesítése.